جایگاه و شان روابط عمومی در هر سازمان یا نهادی، جایگاهی حیاتی و کلیدی است. این جایگاه فراتر از یک واحد اداری یا خدماتی و یا تبلیغاتی و ان هم تبلیغات برای مدیر کل است

مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به اهمیت و جایگاه روابط عمومی در نظام اداری کشور اشاره کردند و فرمودند: " روابط عمومی بهترین نمایانگر اوضاع داخلی دستگاه از یک سو و از سوی دیگر منعکس‌کننده چگونگی مسایلی است که در آن نهاد می‌گذرد. روابط عمومی‌ها می‌توانند فعالیت نهادها را ارزیابی و منعکس کنند و مشخص‌کننده روش‌ها و نقص‌های دستگاه مربوط خود باشند."

متاسفانه برخی از مدیرانی که دارایی شان، رفتارهای اقتصادی نامناسب  است فکر می کنند روابط عمومی تبلیغات چی و بوق تبلیغاتی خودشان است؛ غافل از اینکه بدانند همه صاحب نظران و اساتید برجسته ارتباطات این نوع نگرش و رفتار را نکوهش کرده اند و مورد انتقاد قرار داده اند.

متوجه نیستند که روابط عمومی فراتر از تبلیغات، خبر و نظایر آن است. غافل از آن هستند که روابط عمومی فیلم و عکس، قصه گویی و بله قربان گویی مدیر نیست.

نمی دانند و یا نمی خواهند بفهمند روابط عمومی مدیریت اطلاع رسانی، افکار عمومی، بحران ها، تصمیم گیری و تصمیم سازی، افکارسنجی، تجزیه و تحلیل داده ها و نظایر آن است که می تواند سیستم را در رسیدن به اهداف سازمانی یاری رساند و افتخاراتی را برای آن سازمان کسب کند.

نشنیده اند که روابط عمومی؛ چشم بینا، گوش شنوا و زبان گویا و موتور محرکه سازمان است که اگر به جایگاه آن توجه شود سیستم را پویا و متحرک می کند. آنها با تکیه بر مسایل جزعی و کوچک و یا فیلم و عکس های تکراری از خود بدنبال تبلیغات با هدف کسب رتبه و مقام های بالاتر هستند.

متاسفانه این گونه مدیران که خیلی هم گوششان  برای شنیدن حرف های متخصصین این رشته شنوا نیست  به دلیل ضعف عملکردی خود از رسانه ها گریزان هستند و سعی می کنند با این گونه رفتارها از عملکرد خود معجزه سازی کنند.

انها فکر می کنند که می توانند بدور از چشم رسانه ها با تضعیف جایگاه روابط عمومی، فعالیت های سطحی و کم اهمیت را معجزه آسا جلوه دهند و افکار عمومی را دور بزنند.

فکر می کنند می توانند در مقابل انتقادات رسانه ها بر کارهای اشتباه خود پافشاری کنند و آن را ادامه دهند.

بابد به این نکته اشاره کنیم که در فضای حرفه‌ای روابط عمومی، اساتید برجسته این حوزه بارها تاکید کرده‌اند که روابط عمومی نه ابزار تبلیغات است و نه خدمت‌گزار مدیر؛ بلکه قلب تپنده ارتباطات سازمانی است.

دکتر حمید نطقی، بنیان‌گذار و پدر علم روابط عمومی در ایران معتقد است: روابط عمومی نباید صرفاً ابزار تبلیغات یا تشریفات باشد، بلکه باید بخشی از ساختار تصمیم‌سازی سازمان باشد.

دکتر احمد یحیایی ایله‌ای پژوهشگر و استاد برجسته ارتباطات می گوید: روابط عمومی؛ وجدان سازمان است، نه ابزار تبلیغاتی.» موسسه کارگزار روابط عمومی در تحلیلی اعلام کرده است: روابط عمومی، مدیریت ارتباط با ذی‌نفعان است؛ نه صرفاً تولید عکس و فیلم و روابط عمومی مشاور اول سازمان است.

همچنین در تحلیل ساختاری از جایگاه روابط عمومی گفته شده «مدیر روابط عمومی نباید فقط مجری اوامر مدیر باشد؛ بلکه باید مشاور امین سازمان باشد.» «روابط عمومی در خدمت مدیر، به اعتماد مردم لطمه وارد می‌کند و مدیران کلان را از واقعیت‌های پیرامونی دور می‌سازد. به نظر می رسد برای رفع موانع و چالش های فراروی روابط عمومی مطالب متنوع تری از زوایای مختلف توسط اساتید فن و صاحب نظران ارتباطات تدوین شود و اگر بخواهیم اقتصادمان شکوفا شود باید پیوند بین روابط عمومی و رسانه ها تقویت گردد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا